Avontuur

In Saas-Fee kan je voldoende avontuurlijke dingen ondernemen.

De nieuwste activiteit is de nieuwe route Britanniahütte-Mattmark:
- alleen in de zomer open
- van Mattmark tot Schwarzbergchopf is het een wandelroute, daarna pittiger omdat je over de gletsjer loopt
- het pad is middels bordjes aangegeven
- geen gevaar voor gletsjerspleten, wel moet je soms over gletsjerbeekjes lopen
- bergschoenen absoluut nodig
- geen touwen of klimijzers nodig
- al is het geen beginnersroute, toch is de route zonder gids te lopen
- voor kinderen onder 12 jaar is de route waarschijnlijk te lang en moeilijk, al is het afhankelijk van ervaring

route Mattmark

 

 

 

 

Skitochten-Off-Piste
Voor skitochten kan je terecht bij het bureau voor berggidsen. Onder begeleiding kan je een top beklimmen of een Off-Piste tocht aanvragen. Heliskiën kan niet in Saas-Fee, maar wordt van daaruit wel georganiseerd in Zermatt. Voor informatie:
www.saasfeeguides.ch

Gorge Alpin, in de winter ook 's nachts
Een van de spannendste activiteiten in de zomer, is de adembenemende en spectaculaire tocht door het ravijn dat van Saas-Fee naar Saas-Grund leidt. Alleen onder begeleiding van een gids wordt de spannende tocht gemaakt en ga je gezekerd met touw over staalkabels, hangbruggen en ladders naar beneden. Van Saas-Fee 3600m tot 1400m in Saas-Grund en vanuit Saas-Grund ga je terug naar Saas-Fee met een taxi. De Gorge ligt vlak naast de Alpin-Express. Ook in de winter bestaat deze activiteit. Alleen is de tocht dan korter en gaat het niet helemaal tot naar Saas-Grund. De gids voert je dan langs steile ijswanden, bevroren watervallen en door een bizar ijslandschap.
Voor informatie: www.saasfeeguides.ch

Het avonturenbos (klimbos)
Verscheidene parcoursen, waarbij je van boom tot boom gaat en meerdere hindernissen moet overbruggen. Spannend en dus onder begeleiding en met uitleg, waarbij zeker het aan een kabel over het ravijn gaan een hoogtepunt is. 


"Abseilen" in de parkeergarage
Aan een touw spring je, uiteraard goed gezekerd, 30 meter naar beneden in de parkeergarage. De nieuwe attractie van Saas-Fee!
Voor informatie: www.saasfeeguides.ch

Ook onder begeleiding van een gids kan je gletsjertochten, bergtouren, van hut naar hut tochten en Klettersteige maken.

Zomerskiën kan op eigen gelegenheid in het zomerskigebied. Privélessen zijn ook in de zomer te boeken. Neem hiervoor via deze site contact op of boek bij het bergführer bureau.

Alpinisme
Om werkelijk de hoge toppen te beklimmen, kan je je het beste richten tot de kantoren van berggidsen om deze tochten onder vakkundige leiding te maken. Zowel in Saas-Fee als in Saas-Grund kan je een gids boeken. Een aantal bergen worden in deze site nader beschreven:
Dom
Nadelhorn
Alphubel
Lenzspitze
Täschhorn
Ulrichshorn
Mischabelgroep
Weissmies